Checklista 10 tips för bättre catering

Detta är en sammanfattning av den längre artikeln 10 tips för bättre catering. 


1. Tajming. 
När ska ni äta? När behöver cateringen levereras? Är det en varm eller kall buffé? Ange gärna ett tidsspann för leveransen.

2. Porslin. Ska ni använda porslin eller engångsartiklar? Har ni själva porslin: tallrikar, bestick, glas och servetter? Ska maten skickas på porslinsfat eller engångsfat? Behövs serveringsbestick?

3. Dricka. Har ni beställt passande dricka till maten? Fråga efter passande dryckesförslag. Eller ordnar ni det själva?

4. Behövs serveringspersonal på plats? 

5. Har ni anmält allergier och specialkost? 

6. Menyskyltar är alltid trevligt.

7. Glöm för guds skull inte kaffe och sött.

8. På plats. Vem tar emot leveransen? Ansvarig/kontaktperson och mobilnummer till den personen? Skickas cateringen med bud? Eller levererar cateringfirman själv? Är tanken i så fall att cateringfirman ska leverera till dörren eller också duka upp maten? Hur ser det ut på plats? Finns det bord att ställa fram buffén på? Hur stort är det?

9. Returer och disk. När ska returerna hämtas eller lämnas tillbaka? Planerar ni att använda överbliven mat själva senare?

10. Lita på magkänslan.