Julbord med show
PS. För catering av julbord, klicka på den nedersta bilden för att se menyn.
Julbord på vårt vis
Välkommen till Välfärdens julfirande! Vårt julbord balanserar mellan
tradition och innovation med väl valda och väl lagade rätter. I hög grad
ekologiska och närodlade råvaror. Lagat från grunden med mycket kärlek.
Nästa julbord är den 15 dec. Större sällskap kan önska övriga
datum. På Välfärden får vi plats med upp till 120 gäster.
Julshow med Fritte, Elin och Ankan.
Showens värd är Fritte Fritzon, ståupp-komiker som driver humorklubben Oslipat. Kvällens gäst 15e dec är Anders ”Ankan” Johansson, känd från Anders o Måns, Så funkar det, mm. Showen ackompanjeras av kapellmästare Elin Hörberg.
Välkommen till en snabb, varm, farlig och underhållande julshow på Välfärden. Fritte Fritzson är mannen som guidar dig genom en kväll som innehåller en hel del julrelaterat material men också driver med det mesta andra i världen runt omkring. Elin Hörberg står för showens musikaliska prydnad. V
Fritte Fritzson är ståuppare och manusförfattare och jobbar just nu med Robins på SVT. Fritte startade ståuppklubben Oslipat i Malmö och har turnerat Skåne runt som uppvärmare åt Johan Glans. Förutom uppträdanden på så creddiga scener som Hultsfred- och Arvikafestivalerna har han ståuppat i Finland, Norge, Danmark och Storbritannien.
Elin Hörberg är pianist i rosade Malmöbandet Skilla och dessutom en av Malmös flitigaste arrangörer av klubbar som t.ex. På jam och Här har du ditt liv.
Anders Johansson är kanske mest känd som ena halvan av Anders & Måns. Tillsammans har Anders och Måns producerat radio och teve i tio års tid. Vid sidan av har Anders också gjort radio i Starkt material och teveprogram som Fiska med Anders och Djursjukhuset.
Välkommen
Äppleglögg från Sövde musteri.
Smördegspuff med pepparkakskryddor och Wanås ädel.
Smakretarna
Kalljäst sirapslimpa med örtkrydda och en gnutta anis.
Piskat smör med olivolja & örter.
Senapssill. Honung- & currysill. Brantevikssill.
Kryddiga cornichons med lagerblad och dill.
Djuren
Prinskorvar, av frigående Angus från Friskatorpet och Olinge utegris.
Köttbullar, av frigående Angus från Friskatorpet.
Varm, kryddig rödkål.
Klassisk janssons.
Senapsgriljerad skinka från Mjällby.
Skånsk grov senap och honungssenap.
Kryddrostade kycklingklubbor från Fridshill.
Kallrökt Tollarpskorv och klassisk skånsk leverkorv.
Surdegsbaguette med kummin, havssalt & örter.
Det Gröna
Vintersallad med syrad grädde, apelsin och äpple.
Enrisrökta tofukuber och champinioner med timjan och vitlök.
Äpplechutney från Orelund med ingefära.
Rostade morötter med honung och flingsalt.
Krämig potatisgratäng med purjolök och zuccinni.
Rödbetshoummus med persilja, spiskummin och vitlök.
Ostarna
Mosters mörka filmjölksbröd.
Wanås ädel. Grön, ekologisk ädelost.
Gästgifvarens Gräddost.
Fikonmarmelad.
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med ingefära.
Plommonmarmelad från Navröd med kanel.
Kvittenmarmelad.
Julens söta
Kardemumma och mandelbiscotti
Brownie i glas med vit choklad och hasselnötter
Miniboll med nötter och pumpakärna
Miniboll med espresso och mörk choklad
Pepparkakor, mandariner och svenska vinteräpplen
Kaffe & te.
Att betala
Julbord 495 kr
Julbord med show 695 kr
Två drycker. Öl, vin, snaps eller avec 4 cl, 120 kr
Fyra drycker. Öl, vin, snaps eller avec 4 cl, 240 kr
Alla priser exklusive moms.
Att veta
Kött och fågel är från lokala bönder som håller sina djur frigående och enligt ekologiska principer.
Vinerna är utvalda och importerade av Vin o Natur. Det är ekologiska och biodynamiska viner från småskaliga producenter. Vinerna framställs med tradionella och hantverksmässiga metoder där inga tillsatser används.
.
FIKA TILL ERT MÖTE?
Hämta korg med kaffe, fika och vatten.