fbpx

Våra leverantörer

Vi är stolta över att samarbeta med leverantörer som kan ge oss väl utvalda råvaror.

Vi väljer våra råvaror med omsorg och arbetar mycket med ekologiska och lokala råvaror. Från Bondens Skafferi får vi ägg, kött och grönsaker från lokala gårdar och ett specialsortiment av skånska ostar. Från Sövde Musteri får vi must och cider av skånska äpplen och päron. Från Søbogaard får vi ekologiska marmelader. Mer info om våra leverantörer hittar du längst ner på denna sidan.

Sövde musteri

I den lilla byn Sövde i hjärtat av Skåne (en 40 min bilfärd från Malmö), ligger Sövde Musteri. I mer än 50 år har man mustat äpplen i den gamla mejeribyggnaden från 1894. För några år sedan gick den gamle mustaren i pension och hittade sin efterträdare i frilansfotografen Bonny Håkansson. Det gamla systemet, där hemmaodlare lämnar in sin frukt till mustning och i gengäld får rabatt på slutprodukten, finns kvar. Med ett modernt tänk och nya produkter tar Bonny med sig tradition och mathantverk in i framtiden.

Har du vägarna förbi så slink in i musteriets butik för en titt. Ta ett dopp på den lilla badplatsen, eller kanske hyr byagillets bastubåt och ta en tur runt den pittoreska Sövdesjön. Köp med dig några flaskor och gå ner till hamnen och köp fisk i boden. Kommer du inte iväg på ett tag? Kom in till Välfärden och smaka på musteriets underbara frukt- och fläderdrycker och fantisera dig bort.

Läs mer på Sövde Musteris egen hemsida.

Bondens Skafferi

Prisbelönta matkrigare som genom sina kontakter med ett 50-tal skånska gårdar och producenter distribuerar råvaror till restauranger och butiker. Ekologiskt i stor utsträckning och alltid närproducerat.

“Aldrig tidigare i historien har maten färdats så lång väg innan den når tallriken. Livsmedelstransporterna kritiseras för att skada klimatet och kvalitén gynnas inte heller. Debatten om den globala livsmedelshanteringen har väckt starka motreaktioner.m Genom att äta lokalproducerat får vi en relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas.”

Läs mer på Bondens Skafferis egen hemsida.

Kahls Kaffe

Familjeägd importör med eget rosteri i Göteborg. 1911 började historien med att Carl-Birger Nilsson började sälja kaffe till hemmafruarna i Haga. Företaget drivs idag av tredje generationen Nilsson. Under Kahls rostmästares erfarna ögon rostas sedan varje böna med omsorg.

Läs mer på Kahls egen hemsida.

Søbogaard

Danska Søbogaard startade 1976 som biodlare som sålde sin egen honung på torgmarknaden i byn. Efter tio år utvecklade man fläderplantager och tog flädersaften in på den kommersiella arenan. Idag har man ett brett sortiment av ekologiska lemonader, safter, sylt och såklart fortfarande honung. Under de 35 åren har man alltid hållit eko-fanan högt och engagerat sig i lokala och globala rättvisefrågor.

Läs mer på Søbogaards egen hemsida.

E-post: hej(a)valfarden.nu